قلاب | Hooked
1397/7/25
نوع: معرفی کتاب
نویسنده: مینا رزقیان

برای بسیاری از محصولات، ایجاد وابستگی شرط بقاست. ازآنجاکه چیزهای بی‌شماری وجود دارند که می‌توانند حواس ما را به خود جلب کنند، شرکت‌ها به دنبال تسلط بر تاکتیک‌هایی بدیع‌اند تا بتوانند جای خود را در ذهن کاربران نگه دارند. امروزه، جمع کردن میلیون‌ها کاربر دیگر کافی نیست. شرکت‌ها هر روز بیشتر به این واقعیت پی می‌برند که ارزش اقتصادی‌شان تابع مستقیمی است از قدرت عادت‌هایی که ایجاد می‌کنند. شرکت‌ها، برای جلب وفاداری کاربران و خلق محصولی که مکرراً استفاده شود، باید دریابند چه چیزی کاربران را وامی‌دارد که کلیک کنند و چرا.


Nir Eyal سال‌های زیادی در صنعت بازی‌های ویدئویی و تبلیغات کار کرده است. در این مدت، فنونی را که برای انگیزاندن کاربران و اثرگذاری در آنها استفاده می‌شود آموخته، به کار گرفته و گاهی هم کنار گذاشته است. در مدرسۀ عالی کسب‌وکار استنفورد و مؤسسۀ طراحی Hasso Plattner تدریس کرده است و یکی از سخنران‌های همیشگی کنفرانس‌های صنعتی و شرکت‌های لیست Fortune 500 است. نوشته‌های او دربارۀ فناوری، روان‌شناسی و کسب‌وکار در مجلۀ Harvard Business Review، The Atlantic، TechCrunch و Psychology Today منتشر می‌شوند. نوشته‌های Ryan Hoover در TechCrunch، The Next Web، Forbes و Fast Company منتشر می‌شوند. Hoover، بعد از انتشار کتاب قلاب‌ در کنار Nil Eyal، Product Hunt را بنیان‌گذاری کرد، شرکتی که در توصیفش گفته‌اند، «محل کشف پدیدۀ بعدی فناوری»


این کتاب کارش را با زدن ضربه‌ای محکم به خواننده شروع می‌کند:
چند پاراگراف نخست مقدمه کتاب، مانند سیلی محکمی، یک آن ما را به خود می‌آورد تا به این فکر فرورویم که هرروز بدون تفکر آگاهانه با تلفن هوشمندمان چه کارهایی می‌کنیم، به اینکه بی آنکه واقف باشیم‌ چگونه‌‌ اسیر ‏و پایبند برنامه‌های دستگاه‌های هوشمند خود شده‌ایم. همان‌طور که نویسنده کتاب اشاره می‌کند، به نظر چاره‌ای نیست و ما به این فناوری‌ها معتاد شده یا، به عبارت دقیق‌تر، در «قلاب» آنها گیرافتاده‌ایم! مفهوم قلاب شدن در این کتاب فصل مشترک حوزه‌های روان‌شناسی و فناوری و کسب وکار است، که به مدد آن نویسنده می‌کوشد نشان دهد که چگونه برخی از محصولات فناورانه در فضای پرتلاطم و پرتغییر ‏کسب‏وکارهای امروزی، به خصوص در دنیای مجازی و آنلاین، توانسته‌اند موفقیتی عالم‌گیر برای مالکان خود به ارمغان بیاورند. به روشنی و با کمک نمونه‌هایی معروف، نشان داده می‌شود که برنامه‌ها و محصولاتی که نیاز مداومی به مراجعه به خودشان را در مخاطب ایجاد می‌کنند ماندگاری بیشتری دارند؛ به قول نویسنده کتاب، محصولاتی مانا می‌شوند که نخست ویتامین و سپس ُمسکنی برای مخاطب باشند.


کتاب پیش رو می‌تواند راهنمای مفیدی برای کسانی باشد که در جست وجوی مدلی نو ‏برای کسب وکارند. به علاوه، در زمینه طراحی ارزش پیشنهادی و طراحی محصول و مرحله ایده‌یابی، این کتاب راهنمایی‌های ارزنده و کاربردی‌ای به خواننده عرضه می‌کند. انتشارات آریاناقلم در ادامه تحقق اهدافش درباره انتشار کتاب‌های معیار در حوزه های کسب وکار و طراحی محصول، با همراهی مترجم خوبش، آقای سعید قدوسی‌نژاد، که خود از فعالان این حوزه‌هاست، دست به انتشار این کتاب زده است. امید که کتاب حاضر مورد استفاده همه فعالان و علاقه‌مندان به این دو حوزه قرار گیرد.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.